Κάνετε τον εαυτό σας ξεκάθαρο – χρήσιμες συμβουλές

Μεγάλα κομμένα δωμάτια με ανοιχτό χαρακτήρα μας δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας. Εδώ μπορείτε πραγματικά να αναπνεύσετε βαθιά και να κινηθείτε ελεύθερα. Δίνουν στο διαμέρισμα ή το σπίτι πολύ φωτεινότητα και έτσι φαίνονται πολύ φιλικές και φιλόξενες. Σε μεγάλα δωμάτια υπάρχει διαθέσιμος χώρος, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Επιπλέον, προσφέρουν μεγάλη ελευθερία σχεδιασμού. 

Πολλοί θέλουν περισσότερο χώρο στους τέσσερις τοίχους τους. Γίνεται γρήγορα η ιδέα ότι δύο δωμάτια θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ένα - αν όχι για τον τοίχο μεταξύ τους. Εδώ τότε τίθεται το ερώτημα, αν αυτός ο τοίχος
δεν μπορεί να είναι μόνο σχισμένο; Αυτό μπορεί να είναι δυνατό, αλλά πρέπει να ελέγχεται εκ των προτέρων. Η πραγματοποίηση ενός μεγάλου δωματίου εξαρτάται από το αν το τείχος υποστηρίζει ή, όπως στην καλύτερη περίπτωση, δεν είναι δομικό. Αν πρέπει να είναι εφικτό και εσείς ο ίδιος να κάνετε την επανάσταση του τοίχου, ακολουθούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για εσάς.

1. συμβουλές του διαρθρωτικού μηχανικού

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διευκρινιστεί εκ των προτέρων αν ο επιδιωκόμενος τοίχος μπορεί να σχιστεί ή όχι. Για τους λαϊκούς, αυτό συνήθως δεν είναι τόσο εύκολο να εκτιμηθεί. Επομένως, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το σχέδιο πριν ξεκινήσετε την εργασία. Αν δεν το έχετε αυτό στα δικά σας έγγραφα, τα σχέδια μπορούν επίσης να ληφθούν από την υπεύθυνη επιθεώρηση κτιρίων. Εάν δεν υπάρχει σχέδιο ή δεν είστε σίγουροι γι 'αυτό, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν τεχνικό ή έναν αρχιτέκτονα. Το κόστος διαχειριστικής εμπειρογνωμοσύνης διαρθρώνεται σε περίπου 450 ευρώ, το οποίο μπορεί να ποικίλλει και μπορεί επίσης να είναι ακριβότερο. Τα χρήματα είναι καλά επενδυμένα σε κάθε περίπτωση. 

Για παράδειγμα, οι ενοικιαστές δεν μπορεί απλά να σκίρουν τοίχους. Αυτό απαιτεί γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη. Αν η ανακάλυψη του τοίχου περιλαμβάνει ακόμη και έναν εξωτερικό τοίχο που πρόκειται να σκιστεί, απαιτείται επιπλέον άδεια οικοδομής, καθώς αυτή η διαδικασία αλλάζει την εξωτερική εμφάνιση του σπιτιού.

Συμβουλή: Σχεδιάστε προσεκτικά την τοποθέτηση του τοίχου και λάβετε συμβουλές από ειδικούς σε περίπτωση αβεβαιότητας, επειδή αυτή είναι η μόνη προστασία έναντι πιθανών επακόλουθων ζημιών.

2. Ανιχνεύστε το τοίχωμα στήριξης και μη υποστήριξης

Βασικά, οι εσωτερικοί τοίχοι χωρίζονται σε φέροντες και μη φέροντες τοίχους. Αυτά δεν διακρίνονται εύκολα μεταξύ τους. Ο ασφαλέστερος κανόνας εδώ είναι ότι οι εξωτερικοί τοίχοι των σπιτιών είναι σχεδόν πάντα φορτίο. Αλλά υπάρχουν και φέροντες τοίχους στους εσωτερικούς χώρους. Ενώ αυτά έχουν υποστηρικτική λειτουργία και μπορούν να σπάσουν μόνο μετά από προσεκτικό σχεδιασμό και με μεγάλη προσοχή, οι μη φέροντες τοίχοι χρησιμεύουν συνήθως για τη δημιουργία χώρων.

Οι μη φέροντες τοίχοι αναγνωρίζονται εύκολα επειδή αφήνουν έναν κοίλο ήχο όταν χτυπηθούν. Ο λόγος για αυτό είναι το δομικό υλικό. Οι μη φέροντες τοίχοι είναι συνήθως κατασκευασμένοι από σκαλωσιές από ατσάλι-ξύλο και από γυψοσανίδες και συνήθως είναι στενότεροι από τους φέροντες τοίχους. Ωστόσο, οι μη φέροντες τοίχοι συχνά διαθέτουν παροχές ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και νερού, καθώς και τηλεφωνικές υποδοχές και συνδέσεις στο Διαδίκτυο, οι τελευταίες δύο από τις οποίες είναι σχετικά εύκολο να μετακινηθούν. Με τις γραμμές παροχής φαίνεται πολύ διαφορετική. Επομένως, ισχύει και εδώ: Σε περίπτωση αβεβαιότητας, συμβουλευτείτε τον επαγγελματία και προμηθεύστε έναν υδραυλικό κατά την τοποθέτηση καλωδίων.

Ψάχνετε για έναν αρχιτέκτονα;
Γράψτε μας! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε.

Λάβετε δωρεάν συμβουλές

3. Μέθοδοι

Για να κάνετε μια επανάσταση τοίχου τον εαυτό σας, υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι εφαρμογής.

Για ένα, μπορείτε να επιστρέψετε στο σφυρί και τη σμίλη. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαρκέσει πολύ και είναι επίσης πολύ κουραστικό. Μια ταχύτερη και πιο αποτελεσματική παραλλαγή είναι το τρυπάνι με σφύρα. Ωστόσο, πρέπει να διασφαλιστεί ότι όταν χρησιμοποιείται αυτό το σχετικά βαρύ μηχάνημα δεν καταστρέφεται περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο.  

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να κάνετε την ανακάλυψη του τοίχου με κοπή με μεγάλους γωνιακούς λειαντήρες. Εξοπλισμένο με δίσκους με διαμάντι, ο τοίχος μπορεί να διαχωριστεί με τους γωνιακούς τροχούς. Αυτός είναι ένας πιο κομψός και ευγενής τρόπος για να κάνετε μια σημαντική ανακάλυψη τοίχων. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για γυψοσανίδες και ελαφριά μπλοκ από αεριωμένο σκυρόδεμα. Από την άλλη πλευρά, οι τοίχοι με μεταλλικές ενισχύσεις μπορεί να είναι δύσκολοι.  

Μια άλλη επιλογή είναι το τρυπάνι πυρήνα, το οποίο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μικρές, στρογγυλές ανακαινίσεις, όπως οι αγωγοί εξαγωγής απορροφητικών κουφωμάτων. Με τη βοήθεια των οπών τρυπήματος μπορούν να αλεσθούν στον τοίχο, με το κομμένο τοίχωμα να κολλάει στο τρυπάνι. Αυτή η παραλλαγή αντιπροσωπεύει μια καθαρά καθαρή διαδικασία.

4. Προετοιμασίες & εκτέλεση

Μια ανακάλυψη τοίχων κάνει κάτι παραπάνω από όλα: πολλά βρωμιά. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να σφραγίσει αρχικά το εργοτάξιο με ταινίες και ταινίες των υπόλοιπων χώρων. Η λεπτή σκόνη που αναπόφευκτα δημιουργείται αλλιώς εγκαθίσταται σε ολόκληρο το σπίτι. Μόλις γίνει αυτό, η περιοχή που πρόκειται να παραβιαστεί επισημαίνεται για πρώτη φορά στον τοίχο, όπου όλες οι δοκιμές σχετικά με τα στατικά και τις γραμμές παροχής πρέπει να έχουν γίνει μέχρι αυτό το σημείο. Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι το πέρασμα είναι μεγέθους ελαφρώς μεγαλύτερο επειδή ο χώρος αργότερα γεμίζει με αφρό κτίριο ή τσιμέντο.

Κάνατε όλες τις προετοιμασίες, η πραγματική επανάσταση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αφού αποφασίσετε για μια μέθοδο, θα επιστρέψετε στο κατάλληλο υλικό και θα πραγματοποιήσετε την επανάσταση του τοίχου. 

Αν πρέπει να αφαιρέσετε έναν φέροντα τοίχο, τότε πρέπει να τραβηχτεί μια πτώση, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη για μη φέροντες τοίχους. Μια πτώση είναι εκεί για να ανακατευθύνει τη βαρύτητα που έρχεται από πάνω στην πλευρική τοιχοποιία. Για το σκοπό αυτό, τραβιέται οριζόντια με τσιμέντο και στη συνέχεια χρησιμεύει ως σταθερό σημείο αγκύρωσης για την επένδυση.

5. Πάνελ

Αφού σπάσετε τον τοίχο, αφαιρούνται πρώτα τα συντρίμμια. Αυτό μπορεί συνήθως να απορριφθεί σχετικά φθηνά σε ένα ναυπηγείο κατασκευής ή ανακύκλωσης. Αφού έχετε κάνει αυτό το έργο, πηγαίνει στο καλό έργο, πιο συγκεκριμένα στη μεταμφίεση της επανάστασης. Οι ακάθαρτες ακμές, οι οποίες προκαλούνται από την αφαίρεση του τοίχου, πρέπει τώρα να είναι ισορροπημένες και στρογγυλεμένες. Αυτά μπορούν να επικαλυφθούν ή να επιστρωθούν με στοιχεία γυψοσανίδας. Προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός εντελώς, τότε συνιστά ένα φρέσκο ​​στρώμα χρώματος, το οποίο προσδίδει στον νεοαποκτηθέντα ζωντανό σας χώρο την τελική πινελιά.

Προτάσεις για ένα μοντέρνο σχέδιο τοίχου μπορείτε να βρείτε εδώ.

6. Κόστος & ώρα

Εάν σχεδιάζετε να κάνετε μια επανάσταση τοίχου στον εαυτό σας, είναι χρήσιμο, όπως ήδη αναφέρθηκε, να συμβουλευτείτε ένα δομικό μηχανικό για συμβουλές. Μπορεί σχεδόν σίγουρα να σας πει αν μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τον τοίχο ή όχι. Εκτός από τα υλικά που πρέπει να προμηθευτείτε για να προστατεύσετε από τη σκόνη, το ντύσιμο και τον μεταγενέστερο σχεδιασμό, πρόσθετα έξοδα μίσθωσης για το εργαλείο που θέλετε να σπάσετε στον τοίχο, εκτός αν έχετε στην κατοχή σας τη συσκευή. Φυσικά, το κόστος ποικίλλει από περίπτωση σε περίπτωση. Με μια ανακάλυψη τοίχου για να αυξήσετε το δωμάτιο θα πρέπει να προγραμματίσετε μεταξύ 800 και 2.000 ευρώ και ένα χρόνο από 1 έως 2 ημέρες. Αν το άνοιγμα τοίχου υπάρχει για να εγκαταστήσετε μια πόρτα ή ένα παράθυρο, θα πρέπει να ρυθμίσετε το κόστος λίγο υψηλότερα και επίσης να προγραμματίσετε λίγο περισσότερο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, τότε θα αντιληφθείτε το χώρο εντελώς νέο.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

68 − = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: