15 λαμπρές σκάλες που καταλαμβάνουν λίγο χώρο

Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς σε ένα μικρό σπίτι ή διαμέρισμα, ειδικά αν πρόκειται για ένα διώροφο εξοχικό σπίτι. Η σκάλα είναι ένα τόσο σημαντικό στοιχείο που δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε, όσο και να το θέλετε. 

Έχουμε συγκεντρώσει 15 τύπους σκαλοπατιών σε αυτό το βιβλίο ιδεών που καταλαμβάνουν λίγο χώρο και είναι τόσο λειτουργικοί όσο είναι οπτικά ελκυστικοί. 

1. Τρεις σε ένα

Σε αυτό το πρώτο παράδειγμα, δεν έχει μόνο μια σκάλα που έχει εγκατασταθεί σε ένα μικρό χώρο, αλλά δείχνει επίσης πώς να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον μικρό χώρο για πολλά πράγματα ταυτόχρονα: έναν κατακόρυφο κήπο και ένα όμορφο βιβλιοθήκη. Η ίδια η σκάλα έχει έναν απλό αλλά σύγχρονο σχεδιασμό και έχει διακοσμηθεί σε λευκό, δημιουργώντας μια όμορφη αντίθεση με τον πράσινο κήπο στο βάθος. 

2. Μια σπειροειδή σκάλα

Οι σπειροειδείς σκάλες είναι οι τέλειες σκάλες για τον δεύτερο όροφο με μικρό χώρο - όπως στην περίπτωση αυτή. Έχουν ένα σχέδιο που φέρνει κίνηση και ποτέ δεν βγαίνει από τη μόδα. Επιπλέον, διατίθενται σε πολλά σχέδια και διαφορετικά υλικά και μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο προσωπικό στυλ και γούστο. 

Ψάχνετε για έναν αρχιτέκτονα;
Γράψτε μας! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε.

Λάβετε δωρεάν συμβουλές

3. Σε δύο ενότητες

Οι σκάλες που καταλαμβάνουν λίγο χώρο δεν χρειάζεται να ανεβαίνουν σε ένα κομμάτι στον πρώτο όροφο. Αυτή η σκάλα δημιουργεί στο κατώτερο τμήμα ότι είναι χωρίς κιγκλίδωμα, μια εντύπωση αέρα και αφήνει το δωμάτιο να λειτουργεί ως μονάδα - μια εξαιρετική λύση με μικρό χώρο στο κλιμακοστάσιο. Το δεύτερο τμήμα, από την άλλη πλευρά, εφοδιάστηκε με ένα μαύρο κάγκελο και έτσι συμβάλλει στην ασφάλεια στο σπίτι. Αυτό συνιστάται ιδιαίτερα εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι ή στο διαμέρισμα.

4. Μια φουτουριστική σκάλα σε ένα μικρό χώρο

Αυτή η σκάλα σας κάνει να ακούσετε! Σχεδιάστηκε με βήματα που κρέμονται στον αέρα και παρέχουν ένα συναρπαστικό, βιομηχανικό σχέδιο. 

5. Μια ξύλινη σκάλα, η οποία προσαρμόζεται σε μικρό χώρο στο κλιμακοστάσιο

Αυτή η φυσική ξύλινη σκάλα έχει προσαρμοστεί τέλεια στον διαθέσιμο χώρο και ακολουθεί τις περιστροφές και τις στροφές του δωματίου με τις κομψές καμπύλες του. Για να διατηρηθεί ο χώρος στο σύνολό του, το κιγκλίδωμα σκαλοπατιού προσαρτήθηκε στο εξωτερικό τοίχωμα και σχεδιάστηκε για να ταιριάζει με το χρώμα των ξύλινων σκαλοπατιών. Όποιος θέλει μια τόσο ξεχωριστή σκάλα μπορεί να πάρει συμβουλές από έναν εσωτερικό σχεδιαστή. 

6. Μια πτυσσόμενη σκάλα

Μερικές φορές δεν χρειάζονται μόνο σκάλες για τον δεύτερο όροφο σε ένα μικρό χώρο, αλλά και σκάλες που οδηγούν στη σοφίτα ή σε αποθήκη. Σε μια τέτοια περίπτωση, μια αναδιπλούμενη σκάλα είναι μια έξυπνη λύση. Με αυτό εξοικονομείτε πολύ χώρο και μπορείτε απλά να τα ξεδιπλώσετε όταν τα χρειάζεστε, κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει ούτως ή άλλως.

7. Μόνο μισό μέτρο πλάτος

Δεν χρειάζεστε πάντα μεγάλα και ευρέα βήματα, τα οποία καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Όποιος χρησιμοποιεί μια στενή σκάλα των οποίων τα βήματα έχουν πλάτος μόνο μισού μέτρου, λαμβάνει μια λειτουργική σκάλα σε ένα μικρό χώρο και μπορεί να σώσει πολύ χώρο. 

8. Απλό και απλό

Αυτή η σκάλα είναι ίσως η πιο απλή σε ολόκληρο το Ideabook. Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση που σας επιτρέπει να φτάσετε στο δεύτερο όροφο, ενώ εξακολουθείτε να ψάχνετε για μια διακριτική σκάλα, αυτή η κλασική σκάλα με τις απλές γραμμές και σχήματα είναι η ιδανική επιλογή.

9. Μινιμαλιστικό και μοντέρνο

Αυτή η απίστευτα μικρή σκάλα είναι ιδανική για διαμερίσματα που έχουν σοφίτα ή ψευδοροφή. Δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρο και εξακολουθεί να ταιριάζει σε οποιοδήποτε δωμάτιο με το βιομηχανικό του σχέδιο. 

10. Οι σκάλες ως τμήμα του διαδρόμου

Οι σκάλες μπορούν επίσης να σχεδιαστούν ως τμήμα του διαδρόμου, όπως στο παράδειγμα αυτό. Εδώ χρησιμοποιήθηκε κάθε μικρότερη γωνία. Κάτω από τις σκάλες, για παράδειγμα, τοποθετήθηκε ένα μικρό τραπέζι με λαμπτήρα, το οποίο έχει διακοσμητικό αποτέλεσμα και συμβάλλει στη σχεδίαση φωτισμού στο δωμάτιο. 

11.000 λειτουργίες σε ένα

Δεν υπάρχει αμφιβολία - αυτή η σκάλα είναι ένα από τα απόλυτα αγαπημένα στον κατάλογο. Προσφέρει φανταστικό σχεδιασμό με το μείγμα μαύρου χάλυβα και ελαφρού ξύλου και ταυτόχρονα εκπληρώνει έναν απίστευτο αριθμό λειτουργιών. Είναι σκάλες, βιβλιοθήκη, γραφείο, τραπέζι, ντουλάπι με συρτάρια και αποθηκευτικός χώρος σε ένα. Ποιος θα σκεφτόταν ότι με μια σκάλα θα μπορούσατε να κάνετε κάτι πολύ περισσότερο από το να πηγαίνετε πάνω και κάτω σε αυτό;

12. Κατά μήκος του τείχους

Αυτή η σκάλα μοιάζει με τη σύνδεση με τον τοίχο. Προσαρμόζεται τέλεια σε κάθε γωνία και κάθε στροφή του τείχους. Τα σημεία στον τοίχο διασφαλίζουν τη βέλτιστη ορατότητα και συμβάλλουν στην απουσία προστατευτικού κιγκλιδώματος. 

13. Για τα μικρά στο σπίτι

Για τα παιδιά, δεν φαίνεται να υπάρχει αρκετό περιθώριο για να παίξετε στο σπίτι. Αυτή η σκάλα έχει μετατραπεί έτσι σε ένα εξαιρετικό μέρος για τα παιδιά. Αν ρωτάτε τα μικρά παιδιά, αυτή η σκάλα με ενσωματωμένο κατάστημα εγγυάται το απόλυτο φαβορί.

14. Χρησιμοποιήστε κάθε ίντσα

Ακόμη και κάτω από αυτή τη σκάλα, η πλατεία που προκύπτει αποκαλύπτει πολλές δυνατότητες. Εδώ, έχει εγκατασταθεί ένα ξύλινο ντουλάπι, το οποίο από τη μια φαίνεται διακοσμητικό, αλλά από την άλλη μπορεί επίσης να λύσει πολλά προβλήματα αποθηκευτικού χώρου σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Σε αυτό το Ideabook θα βρείτε περισσότερες προτάσεις, με τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιδέξια το χώρο κάτω από τις σκάλες.

15. Κρυμμένο και διακριτικό

Αυτή η σκάλα κρύβεται πίσω από ένα ψεύτικο τείχος - μια πρωτότυπη και αστεία ιδέα, με την οποία μπορεί να ενσωματωθεί μια σκάλα μέσα στο δωμάτιο. Αυτή η σκάλα είναι ιδανική και για δωμάτια με ψηλά ταβάνια.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

18 − = 15

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: