Μια ξύλινη οροφή για τη βεράντα σας: 10 καλοί λόγοι!

Το ξύλο ως φυσικό δομικό υλικό απολαμβάνει αδιαμφισβήτητη δημοτικότητα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να χρησιμοποιηθεί το υλικό για το σχεδιασμό του σπιτιού μας. Είτε με τη μορφή αξεσουάρ, έπιπλα, επενδύσεις τοίχων ή ολόκληρο σπίτι - οι θετικές ιδιότητες του ξύλου είναι προφανείς. Ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, το ξύλο δείχνει μια ποικιλία από πράγματα, και όχι μόνο από την άποψη της εμφάνισης. Χάρη στις φυσικές ιδιότητές του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άριστα για το σχεδιασμό της οροφής της βεράντας σας. Γιατί ακριβώς, μας λένε οι 10 λόγοι μας, που έχουμε συλλέξει για εσάς!

1. Ευελιξία του υλικού

Χωρίς αμφιβολία, το ξύλο είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα υλικά. Έτσι, υπάρχουν όχι μόνο διαφορετικοί τύποι οξιάς από δρυς μέχρι πεύκο, επίσης στο βαθμό σκληρότητας καθώς και στο χρώμα διαφέρουν τα διαφορετικά δάση. Ανάλογα με τον τύπο του σχεδιασμού ξύλο ακτινοβολεί μια αγροτική ρουστίκ γοητεία ή φαίνεται πολύ κομψό. Μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα είναι επίσης εγγυημένη. 

2. Οικονομική πτυχή

Το ξύλο είναι ανανεώσιμος πόρος, το οποίο είναι ένα άλλο πλεονέκτημα. Κατά τη χρήση του φυσικού υλικού, θα πρέπει επομένως να ληφθεί μέριμνα ώστε το ξύλο να προέρχεται επίσης από δάση με βιώσιμη διαχείριση και η υποβάθμιση να υπόκειται σε έλεγχο. Εκτός από τα τοπικά είδη ξύλου, αυτό ισχύει και για τα πολύτιμα και εξωτικά ξύλα, άλλωστε, θα θέλαμε επίσης να χτίσουμε με καθαρή συνείδηση. 

Ψάχνετε για έναν αρχιτέκτονα;
Γράψτε μας! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε.

Λάβετε δωρεάν συμβουλές

3. Βέλτιστος λόγος

Όσον αφορά την προμήθεια και την κατασκευή ξύλινης οροφής, υπάρχουν διάφορες δυνατότητες. Ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση της βεράντας σας, η οροφή πρέπει να προσαρμόζεται ξεχωριστά και να ταιριάζει οπτικά. Έτσι, η στέγη υποτίθεται ότι παρέχει προστασία, αλλά ταυτόχρονα δεν περιορίζει την θέα και κυριαρχεί στη βεράντα ως πραγματική περιοχή από μόνη της. Κατά την εγκατάσταση, μπορείτε επίσης να εξετάσετε την εγκατάσταση φωτισμού, η οποία θέτει επίσης τη βεράντα σας σε ένα όμορφο φως. 

4. Θερμικές ιδιότητες

Όταν στεγνώσει, το ξύλο είναι ένα καλό καύσιμο και γι 'αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικά σε δροσερές βραδιές για μια ζεστή φωτιά. Για τη θερμομόνωση, εντούτοις, είναι μερικώς κατάλληλο μόνο ως προς το πορώδες του. Αλλά ως κατασκευή στέγης για τη βεράντα, δεν χρειάζεται. Μάλλον, είναι σημαντικό να προσφέρει ένα ξηρό σημείο και προστασία σε βροχή και άνεμο - και το κάνει!

5. Ένα πραγματικό μάτι-catcher

Μόνο μια βεράντα είναι ένα highlight. Μια ξύλινη οροφή, όμως, τα κάνει πραγματικά μάτι-catcher. Μπορεί να ρυθμιστεί σε πολύ διαφορετικές παραλλαγές. Όπως δείχνει το παράδειγμα, θα ήταν δυνατό να κατασκευαστεί ένας ολόκληρος κύβος από ξύλο. Έτσι είστε έξω, αλλά ακόμα στο προστατευμένο. Οι κρεμαστές καρέκλες και το ζεστό φως ολοκληρώνουν το ζεστό ντιζάιν.

6. Ατομικά προσαρμόσιμη

Είτε πρόκειται για μια βεράντα στον κήπο, στην οροφή ή ακόμα και σε ένα μπαλκόνι - το ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά και μπορεί να σχεδιαστεί όπως επιθυμείτε. Είτε ως στρογγυλεμένη, ελαφρώς λοξότμητη, βραχύτερη ή προεξέχουσα οροφή - το ξύλο είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, γεγονός που καθιστά το χειρισμό και τη χρήση του ως υλικό τόσο ευχάριστο. 

7. Καλή κομψότητα

Εκτός από το σκυρόδεμα, το χάλυβα και το γυαλί, το ξύλο βρίσκει επίσης μια σταθερή θέση στη γκάμα των σύγχρονων υλικών - και δικαίως! Το ξύλο είναι διαχρονικό και αποπνέει κομψότητα, γεγονός που το καθιστά οπτικά αισθητικά ευχάριστο. Πάνω απ 'όλα, το σκούρο ξύλο σε γυαλισμένη και γυαλισμένη έκδοση είναι υψηλής ποιότητας και μαρτυρεί την ποιότητα. Έτσι, μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα σύγχρονο και κλασικό διαχρονικό στυλ χωρίς να χάσει τη φυσικότητα του.  

8. Ευελιξία

Το ξύλο είναι εκπληκτικά ευέλικτο, το οποίο θα περίμενε κανείς με την πρώτη ματιά λιγότερο. Αλλά πάνω απ 'όλα στον εσωτερικό σχεδιασμό, η ευελιξία του φυσικού δομικού υλικού με τη μορφή επίπλων και επίσης εμφανίζει σε τοίχους ή στήλες. Αυτό το ξύλο είναι πολύ προσαρμόσιμο, το οποίο είναι ένα άλλο πλεονέκτημα. Τα εύκαμπτα είδη ξύλου περιλαμβάνουν σημύδα, οξιά, φουντουκιά, τέφρα και ιτιά.

9. Για καλή ακουστική

Εκτός από τις οπτικές και θερμικές του ιδιότητες, το ξύλο εντυπωσιάζει επίσης με τις ακουστικές του ιδιότητες. Αυτά είναι εξαιρετικά καλά, και όχι για το τίποτα δεν είναι το φυσικό υλικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μουσικών οργάνων, αλλά και για ηχομόνωση. Έτσι τέλεια στη μεγάλη πόλη, για να πιάσετε λίγο από το θόρυβο και να απολαύσετε όλες τις υπαίθριες. 

10. Ένα αληθινό all-rounder!

Είτε οπτικά, είτε δομικά είτε φυσικά - το ξύλο φέρει εγγενώς πολλές θετικές ιδιότητες, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δημοτικότητά του ως δομικού υλικού. Το ξύλο είναι ευπροσάρμοστο, έχει μόνο γοητεία και μαρτυρεί το χαρακτήρα, το οποίο επιβεβαίωσε επίσης την καταχώρισή μας. Αυτό κάνει το ξύλο απλά ένα πραγματικό all-rounder!

Ιδέες για το πώς να ενσωματώσετε το ξύλο στο σπίτι σας μπορούν να βρεθούν στο αντίστοιχο Ideabook μας. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: