Jeftina varijanta do kuće: Kontejnerska kuća

Većina Nijemaca sanja o vlastitom domu. Međutim, troškovi mnogih obitelji prelaze financijski okvir, ostavljajući mnogima želju da imaju vlastiti dom u daljini.  

Tražili smo troškovno učinkovito rješenje i pronašli ga. Radi se o kontejnerskim kućama. Posebno ovdje u Njemačkoj sve više i više sljedbenika ovog trenda. Neki od vas možda će protresti glavu, ali pokazat ćemo vam koliko je udobno jedinice mogu biti uz pomoć primjera živih. 

Koliko je kontejner?

Trošak korištenog spremnika može se jako razlikovati. Za dugačak kontejner od 40 stopa (oko 12 metara) plaćate između 1000 i 3000 eura. Za pretvorbu treba procijeniti po kontejneru između 7500-10000 eura. Usput, u Njemačkoj gotovo da nema novih kontejnera. Jedan razlikuje dvije skupine koristi i poput novog.

Treba li izolator izolirati?

Morski kontejneri konstruirani su kao teretni kontejneri u laganoj konstrukciji. Oni se uglavnom sastoje od čelika otpornih na koroziju, koji je opremljen zaštitnim lakom i bojom te na Expodidharzbazi. Stoga je potrebna izolacijska izolacija i višestruko ostakljenje kako bi se postigla ugodna unutarnja temperatura i održala konstantna.

Gdje mogu postaviti posude?

U gradnji zakona primjenjuju se ne samo nacionalno nego i regionalno područje. Stoga se ne može jednoliko reći da li je dopušteno postavljanje spremnika, već mora razlikovati slučaj po slučaj. Stoga je hitno potrebno unaprijed pročitati propise državne građe pojedine savezne države ili otići u graditeljstvo općine da se raspita. Osim toga, mora se razlikovati je li spremnik planiran dugoročno ili se koristi samo privremeno. Ako spremnik treba postaviti samo u određenom vremenskom razdoblju, veličina zauzvrat igra presudnu ulogu.

Spremnik

Tvrtka Hamburg osnovni spremnik prodaje kontejnere koji se klasično koriste za prijevoz robe ili se neki arhitekti i dizajneri pretvaraju u stambene jedinice. osnovni spremnik je poznata kontaktna točka za nove i rabljene kontejnere širom svijeta.

Uobičajeno je da su najmanje kontejnerske kuće u Njemačkoj zapravo izgrađene od starih brodskih kontejnera, već su već proizvedene kao standardizirane jedinice. Na primjer, već dugo postoje posude koje odgovaraju energetskom standardu pasivne kuće.

Povećati po želji

Te kuće s kontejnerima mogu biti prilično elegantne i šarene, dokazuje ovu varijantu. Za izgradnju izvanredne kuće koristili su zajedničke kontejnere za transport, koji imaju duljinu od gotovo 12 metara i širinu od oko dva metra. Spremnici se mogu međusobno slagati, tako da ste u dizajnu kao graditelj izvrsno fleksibilni. Posebno kada se radi o povećanju stambenog prostora, ova varijanta je pametna alternativa uobičajenoj izgradnji kuće. Također, otvori kao što su vrata i prozor mogu se instalirati po želji. 

Interijer ove kuće pruža i iznenađenje. S drvenim podom i drvenim namještajem ova kontejnerska kuća ni na koji način nije niža od moderne obiteljske kuće.

Tražite arhitekt?
Pišite nam! Drago nam je što vam možemo pomoći.

Dobiti besplatan savjet

Mali, ali moćan

Svatko tko se malo zaprepasti u očima ove kontejnerske kuće, jer misli da morate izaći iz svoje osobne higijene, to je smireno - jer to je samo područje pranja koje je moguće izvana. Sama kuća ima dnevni boravak, spavaću sobu, kupaonicu i potpuno opremljenu kuhinju. Preklopljeni spremnici međusobno su spojeni filigranskim stubištem.

Namješten mikro apartman

Živjeti u kontejneru mora ne znači da morate žrtvovati utjehu. Proizvođač ove mikro kuće uspio je pretvoriti kontejner od 20 stopa u idealno opremljenu kuću. Na 13 četvornih metara naći ćete kombinirani dnevni boravak i spavaću sobu, kupaonicu i, ako je potrebno, integrirano radno mjesto. Na terasi od šest četvornih metara uživajte u suncu i pustite da vam oči šetaju okolinom u kojoj ste postavili svoju mikro kuću - gdje god to bilo!

Selo s kontejnerom u Berlinu

U Berlinu Treptow-Köpenick započeli su poseban projekt s neiskorištenim kontejnerima: kontejnerskom selu. Ovdje će studenti pronaći pristupačne i lijepo uređene apartmane. U više od 200 kontejnera nalaze se mali jednosobni apartmani, zajednički stanovi za 2 osobe ili stambeni prostor za do tri osobe. 

Zbog boje hrđe fasade, čini se da se stanovi naviknu na život i nisu nužno ugodni na prvi pogled. Ali samo je ovaj materijal, naime Corten čelik, iznimno otporan i izdržljiv. Također obećava dobru izolaciju i time osigurava ugodnu unutarnju klimu.

Kuća s razlikom

Spremna kuća ima svoj šarm, ali ne možete zamisliti da živiš u njoj? Tada posjet ove iznimne kuće za odmor može biti pravo za vas. Ovdje, u Južnoj Koreji, možete oprezno pristupiti šarmu i prednostima kontejnerske kuće i odlučiti kod kuće, bez obzira je li taj stil također za vas. 

Jedna od prednosti ove kuće su nesumnjivo velike prozorske fronte, koje omogućuju ugodan, prirodan životni okoliš. Dekor je bio minimalistički, a umjesto njega pomaže okoliš.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

45 − = 36

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: