Koji podu za kuhinju?

Pronalaženje pravog podova za kuhinju nije tako jednostavno jer često imate osjećaj da morate odabrati lijepi dizajn i funkcionalnost. Da to uopće nije potrebno, dokazujemo vam u ovom članku. 

Bez sumnje, kat u kuhinji mora izdržati mnogo poteškoća. Zato što je činjenica: Za razliku od dnevne sobe, gdje većina vas sjedi na kauču, kuhinja je mjesto gdje stojite, hodajte naprijed-nazad, a ponekad sjedite za stolom za nešto za jesti. Dodano ovom teretu su mrlje od masnoća, mrlje od vode, mrvice hrane i u najgorem slučaju čak i padali predmeti poput drvenih žličica ili čak lonaca, koje kuhinjski pod najbolje je preživjeti bez ikakvog zadirkivanja. 

Pregledali smo podne obloge za kuhinju i htjeli bismo vam pomoći da pronađete pravi izbor za vaš ukus.

Klasični: pločice

Podne ploče pripadaju klasičnim kuhinjskim podovima. U većini njemačkih kuhinja naći ćete klasične bijele keramičke pločice, svaka povezana tamnosivim zglobom. Naravno, ovaj prilično jednostavan dizajn ne odgovara svima okusu. Ali srećom, izbor pločica je zapravo znatno veći. Na primjer, možete se odlučiti za šarene ili divlje motivirane uzorke. Idealno, izgled pločica treba odgovarati stilu kuhinje i stvoriti skladnu cjelokupnu sliku. 

Ali zašto vam se sviđa postavljanje pločica u kuhinji? To je uglavnom zato što su vrlo izdržljivi i lako se brinu. U pravilu, pločice se smatraju iznimno robusnim - ali da se igraju na sigurnom, preporučuje se kada kupujete na Skupina abrazije 4 obratiti pažnju. Viša cijena pločica će se odraziti na poboljšanu dugovječnost. Pored toga, pločice moraju biti ostakljene tako da su otpornije. A ako pločica treba slomiti, može se lako razmijeniti. Nadalje, ovaj pod je otporan na vodu i toplinu i neosjetljiv na većinu kemikalija za kućanstvo. Još jedna prednost ovog podnog obloga, kao i idealna za ugradnju podnog grijanja.

PVC kao idealan kuhinjski pod

Kao popularan kao pločice je PVC pod u kuhinji. Prednosti su očite: je jeftin, brz i jednostavan za postavljanje, ali je izdržljiv i jednostavan za čišćenje. Zahvaljujući čvrstim, zavarenim spojevima, ovaj podni pokrov može se dobro očistiti. Budući da je PVC također zvuk udaraca, također ćete učiniti svoje susjede uslugu, ako ste položili ovaj kat u kuhinju. Opet, važno je staviti vrijednost na određenu mjerilu. Koristite klasu 22+ jamči duži užitak materijala. 

Oni koji su povezali pojam PVC s kemikalijama i dosadnom izvedbom su pogrešni. Za PVC podove, obično poznat kao vinilni podovi, uglavnom je izrađen od kamene soli i nafte, kao i prirodnih punila poput krede i vapnenca. Ne sadrže upitne plastifikatore, teške metale ili olovo. A u smislu raznolikosti dizajna, izbor boja i struktura je izuzetno velik. Na primjer, ako je pjenast vinil, dobivate savršeno oponašani izgled pločica. 

Tražite arhitekt?
Pišite nam! Drago nam je što vam možemo pomoći.

Dobiti besplatan savjet

Linoleum u kuhinji

Za razliku od PVC-a, linoleum je jedan od takozvanih prirodnih podnih obloga. Sastoji se od prirodnih sirovina kao što su ulje od ulja, pluto ili drvni brašno i juta. Zahvaljujući ovoj pametnoj kombinaciji materijala, ovaj kat je klizav, antistatičan i jednostavan za njegu. Ako vam se sviđa dizajn malo ljubazni, naći ćete i puno šarenih modela na Linoleum.

S ovim pokrovom važno je da je položen profesionalno. Za ovo je potreban poseban Linoleum ljepilo. Osim toga, možete spriječiti s visoko abrazijom otporne na satin-mat glazbu koja prodire u pokrovnu vodu da trese materijal. Ako je poda besprijekorno prikladna, ništa ne stoji na putu desetljeća korištenja.

Zbog prirodnog sastava i jednostavnog čišćenja, pomoću kojeg se poda može postati higijenski savršeno, Linoleum je pogodan i za one koji pate od alergija.

Drveni pod u kuhinji

U dnevnim boravcima, drveni pod već je stigao. Toplo je na nogama, dobar za unutarnju klimu i pruža ugodnu atmosferu. A ova tri faktora također čine ga idealnim podnim pokrovom za kuhinju - jer ono što bi moglo biti ljepše od toga da vaše kuhinje bude domaćin?

S parketnim podom može se ukrasiti gotovo svaka kuhinja: drvo je idealno namješteno za rustikalne kuhinje, što predstavlja uzbudljiv kontrast industrijskom kuhinjskom stilu. Osim toga, pojedinačna boja i zrnca svake drva donose živost u inače prilično sterilni prostor.

Međutim, prirodni materijal nije vrlo izdržljiv. Stoga je površinska brtva neophodna kako bi se izbjeglo manje ogrebotine poput ogrebotina ili tragova vode. Stoga je nužna određena skrb i redovita briga ako se odlučite za drveni pod u kuhinji. A ako stavite stol za blagovanje, uključujući stolice u kuhinji, trebali biste staviti tzv. Osvijetljene jedrilice kako biste zaštitili pod.

Naš dekor tip: Kada odaberete drvo na kontrastu skup i kombinirajte tamno drvo samo sa svijetlim kuhinjama i obrnuto.

Laminat na podu u kuhinji

Alternativa stvarnim drvenim podovima je laminat. To je mnogo jeftinije, jer je to samo sloj po sloju veze različitih drvenih dijelova kao što su čips i vlakna. Na visokoj temperaturi one su pritisnute zajedno i na kraju su opremljene digitalnim ispisom. Zahvaljujući ovom digitalnom otisku s lameliranjem moguća su različita rješenja. Dakle, možete se odlučiti za šareni izgled ili varljivo pravi drvni imitacija. 

Prilikom čišćenja laminatnog poda treba napomenuti da je potrebno samo obrisati vlažnom krpom, a ne mokrim. Ako je tla previše vlažna, postoji opasnost da će se nakupiti i uzrokovati trajno oštećenje. Osim toga, pada objekti mogu ostaviti neprilike u materijalu koji je teško popraviti. Zbog ovih ograničenja laminat se samo djelomično preporuča kao kuhinjski pod. 

Sve vrijedno znati razlike između parketa i laminata možete pročitati ovdje.

Prirodni kamen kao kuhinjski pod

Prirodni kamen idealan je za podno grijanje u kuhinji jer je općenito poznat kao iznimno robustan. Prirodni materijal otporan je na vodu i otapala, te je u svakom slučaju bio u stanju izdržati krutost kuhinje. Ovisno o vašem ukusu, možete odabrati prirodni kamen koji najbolje odgovara kuhinji i vlastitim zahtjevima. 

Ako se odlučite za tamni granit, odabrali ste jedan od najtežih i najsnažnijih kamenja. Travertin je porozan vapnenski kamen koji ima iznenađujuće gustu strukturu i uzrokuje senzaciju sa svojim varijacijama pijeska. Posebno poznati i popularni su mramorni podovi. Međutim, ovaj prirodni kamen je mnogo osjetljiviji od, na primjer, granita i zbog toga zahtijeva posebnu njegu. Tako bi se izbjegavali trajni dojam i mrlje i prljavštine što je brže moguće.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 15 = 25

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: